•Verkoop goederen stadsbestuur•Inschrijvingen academies schooljaar 2011-2012 •Fietshappening De Schakel op 28 augustus•Laatste Geel Zomert! – The Rolling Beatles

Verkoop goederen stadsbestuur
Op zaterdag 3 september organiseert het stadsbestuur een verkoop van tweedehandsmaterialen, materieel en loten brandhout. De verkoop gaat door op de voormalige legerbasis, Retieseweg, hal 13. Je kan de loten bezichtigen en vooraf  intekenen vanaf 8 uur. De openbare verkoop per opbod start om 9.30 uur. De definitieve lijst van de goederen kan je vanaf 24 augustus raadplegen via www.geel.be
 
 
Inschrijvingen academies schooljaar 2011-2012
Met het einde van de vakantie in zicht, kan je opnieuw inschrijven voor opleidingen in de stedelijke academies.
 
In de muziekacademie kan je inschrijven op woensdag 31 augustus van 14 tot 20u. Je kan er terecht voor muziek, inclusief instrumentenleer, woord en dans.
 
In de kunstacademie kan je de hele maand september proeflessen volgen in een atelier naar keuze. Pas daarna beslis je om definitief in te schrijven. Het aanbod is geldig voor kinder- en jeugdateliers en voor de opleidingen tekenkunst, schilderkunst, keramiek en computerkunst voor volwassenen vanaf 18 jaar. Inschrijven kan van 30 augustus tot 2 september van 13.30 tot 19u, op zaterdag 3 september van 9 tot 14u en daarna tot 1 oktober tijdens de openingsuren van de academie.
 
Volwassenen betalen 196 euro, jongeren tot 18 jaar 64 euro. Een verminderd tarief is voorzien.
 
 
Fietshappening De Schakel op 28 augustus
Zondag 28 augustus kan je deelnemen aan De Schakel-Zuid. De vele fietsmogelijkheden staan dan extra in de kijker. Talloze unieke en bewegwijzerde parcours sturen je op een verrassende ontdekkingstocht. Langsheen de fietsroutes zijn verscheidene bezienswaardigheden open voor een bezoek en kan je genieten van animatie, muziek, gezellige terrasjes en streekspecialiteiten.

Door verschillende bewegwijzerde lussen aan elkaar te schakelen, bepaal je zelf hoe lang je onderweg bent. Je kiest welke gezellige stadjes of dorpjes je met de fiets doorkruist. De keuze is eindeloos. Dit alles ‘schakel’ je zelf aan elkaar tot een boeiende en afwisselende fietstocht.
 
Voor personen met een handicap of mobiele beperking en gezinnen met jonge kinderen zijn speciale routes voorzien. Voor de allerkleinsten zijn er hummeltjestrajecten van maximaal 6 kilometer.
 
In elke deelnemende gemeente kan je vertrekken. In Geel bevindt de startplaats zich in parochiezaal St. Amands, Werft. Vertrekken kan tussen 8 en 14u, arriveren doe je voor 19u. Het inschrijfgeld voor volwassenen bedraagt 3 euro, kinderen betalen 1 euro. Voor de Schakelbrochure kan je terecht in het toeristisch infokantoor.
 
 
Laatste Geel Zomert! – The Rolling Beatles
Op vrijdag 26 augustus kan je vanaf 20.30u genieten van de laatste Geel Zomert! 2011. The Rolling Beatles zorgen voor een waardige afsluiter van de reeks gratis openluchtconcerten in de tuin van jeugdcentrum De Bogaard. The Rolling Beatles is een spetterende band waarvan het repertoire bestaat uit nummers van the Beatles en the Rolling Stones, een unieke combinatie. Het repertoire bestaat uit een dwarsdoorsnede van de twee legendarische groepen. Zonder dat de puurheid en oorsprong van de legendarische nummers verloren gaat, vertolken The Rolling Beatles deze nummers op hun geheel eigen wijze.